Nuffnang

Nuffnang

Monday, 26 August 2013

Comey..mey..mey..

Assalamualaikum..
Cm maner ujung minggu korang?aku dipenuhi dgn undangan open hous..so,sabtu ahd tu mmg perot den ni nk molotuppp ja haa..alhamdulillah...syukran pd menjempot..semoga dimurahkan rezeki....emm..okela..sbnrnyer entry ni nk cter pasal si comeyyy..haa..pe yg si comey ni kn..sbnrnya comeyy tu la nme tuk kucing peneman aku ngan suwami..almost 2weeks da..
Comeyy..si kucing Malaysia
Sejujurnyer kwn2 aku ni bknla peminat kucing..bkn xsuker..ntah mende yg aku tkot sgt ntah..nk2 kalau kucing kt bwh meja mkn..kt kdai2 tu..haihh..mmg pantang la..xpasal2 terjerit aku dibuatnyer..emm tp alhamdulillah perangai tu da ilang da kt dlm diri den ni..hehe..semuanyer dgn bantuan encik suwami..emm famili suwami aku ni mmg la perchenta kucing..umh mak sedara..atuk sdara..nenek sdara..sepupu sepapat mst ade kucing..kire mmg setiap umh aku g ryer mmg ade kucing la..haaa..so korang bayangkan la perasaan aku setiap kali kucing tu cuit2 kaki aku ni haa..x ke haru..hurm masalahnyerr kucing2 ni mcm tau tau je yg aku ni penakot..mmg kaki aku je kot nmpk cam whiskas!!haha..

Since kami kawen lg laki aku da habaq mai nk bela kucing nih..tp aku brjaya la berdolak dalih..hee..bkn aku xsuka..aku dok terbyang kucing2 ni terkam kaki aku..nk jd cter nyer punn..pada satu hari,sesampainya kami dri kg berhari ryer nyer punn..singgahlah kami ke kedai runcit nyerr punn..nk bli brg laaa..blk kg peti ais semua kosong..haha..otw nk msuk keta tu..suwami aku ternmpk la sekor ank kucing ni..emm aku da phm daa..aku pn redha je laa..jd pulangla kami bersama2 dgn new family member tu..yg kami namekn comey si kucing malaysia..huahua..aku panggil die mey je..awl2 mmg menjerit gak la aku..skali die gesel kaki aku..trkjot!tp lame2 aku jd syggggg pulak kat die..btola org ckp..kucing ni la binatang yg plg mnjer..seronok ble aku da pndai pegang die..

Smlm si comey ilang..xsangka yg aku sgt sdey smpai sgup ajak suwami cari comey..kul 1pg..tp xjumpe:-( suwami aku ckp,esk pg comey mst blk..die g openhous tu..aiseyyyy..aku tgh sdey pn die leh wt lawak lg..huhuhu..dan alhamdulillah..pg td..aku bkak pintu comey da trpacak dpn pintu dgn nyioww..nyiownyer..huhu..tq Allah..ade lg peluang nk jge hambamu itu..syg sungguh kami dkt die..org kate..kalau kte ikhlas bg mkn..jge..syg dkt kucing ni..leh tambahkan lg rezeki kite..insyaallah..yg plg penting aku da mula syg pd comey:-))

Oh ya..comeyy mungkin merajok sb kteorg g openhous smpai mlm kottt:p

XOXO
Terima kaseyyyyyy!!!

4 comments:

  1. alololo, lagi nak suruh mama peluk.. asih! tidak laa.. mama cabut dulu...

    ReplyDelete
  2. Hahaha..dlu ira pn mcm tu mama:p
    Blom coba blom tau..try meh..hehe

    ReplyDelete